6 hiba amiket el kell kerülnöd fényezésnél

6 hiba amiket el kell kerülnöd fényezésnél

Hibásan kiválasztott szerszám

Nagyon gyakran hibás szerszámot választanak a fúvóka tisztításához. (pl. egyenesre hajlított kapcsot vagy drótkefét). Ez nagyon befojásolja és rossz hatással van a szórási képre.  A festékfúvóka alapos és kíméletes tisztításához gyárilag ajánlott, a szórópisztoly dobozában is található tisztítókészletet javasoljuk.

Szennyezett hígítóban a tisztítás? NE tedd!

Ha a fényező pisztolyokat szennyezett hígítós tálban mosogatjuk, akkor idővel a szórópisztoly légcsatornáiban lakk maradványok rakódnak le.  A pisztoly teljesen használhatatlanná váik. Kézi tisztításnál figyeljünk arra, hogy ne jusson szennyeződés a levegő bemenetekbe vagy a festékfúvóka furatán át a szóró pisztoly belsejébe.

Rossz minőségű sűrített levegő

A sűrített levegőben lévő szennyeződések (pl. víz, olaj) mindig hibás fényezést eredményez. Tökéletes eredményről gondoskodik pl. Használ finomszűrőt.

A szórópisztoly erőszakos szétszerelése

Sajnos sűrűn előfordul az is, hogy a festékfúvóka tömítési felületeit a nem megfelelő szerszámmal sértik meg. Csak a csomagban található speciális szerszámmal szabad szerelni. 

A bemeneti nyomás hibás beállítása

A sűrített levegő levegő tömlőn és csatlakozásokon belül a nyomás az átmérővel és a hosszal állandóan csökken.  Így a szűrőn beállított 3,0 bar helyett csak 1,5 bar-al érkezik. (10 m-es tömlő és 6 mm-es belső átmérő). Fontos, hogy a pisztoly bemenetén mérjük mindig a nyomást, manométeres sűrített levegős mikrométerrel.

Hiányzó légzésvédelem 

-“Úgyis csak 10 percig fújok”, de a fényező műhelyben lévő gőzök és por már az első másodperctől nagyon káros az egészségre!  Az első és visszafordíthatatlan egészségügyi károsodások csak 10-20 év múlva jelentkeznek. Védje magát megfelelő légzésvédelemmel! Nagyon fontos!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://kridx.hu/wp-content/uploads/2018/11/kridx-blog-kep.png);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: fixed;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 400px;}div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container.dfd_stun_header_vertical_parallax {-webkit-transform: -webkit-translate3d(0,0,0) !important;-moz-transform: -moz-translate3d(0,0,0) !important;-ms-transform: -ms-translate3d(0,0,0) !important;-o-transform: -o-translate3d(0,0,0) !important;transform: translate3d(0,0,0) !important;} Messenger icon